02 4487 2654

Mechanizmus účinku diéty PROTISSIMO®.

V tejto vyváženej, bezpečnej a jedinečnej diéte ide hlavne o zvýšenie prísunu biologicky vysoko hodnotných bielkovín. Proteínové jedlá PROTISSIMO® tvoria bielkoviny z mlieka, sóje a vaječného bielka, ktoré sa v organizme štiepia za vzniku úplne prirodzených zlúčenín, tzv. ketolátok (kyselina acetoctová, betahydroxymaslová, acetón). Ketolátky sú nielen energeticky veľmi bohaté, ale majú rad ďalších nečakaných účinkov. Napríklad sú schopné byť alternatívnym zdrojom energie pre mozog alebo majú schopnosť prirodzenou cestou navodiť pocit nasýtenia (ten sa zvyčajne dostavuje od druhého až tretieho dňa po začatí hyperproteínovej diéty a preto v jej priebehu klienti NEPOCIŤUJÚ HLAD).  Hyperproteínová strava sa súčasne spolupodieľa na ochrane svalového tkaniva ako „bližšieho“ zdroja energie, než akým je tkanivo tukové. Ketolátky majú navyše prirodzený euforický účinok (dobrá nálada v priebehu ketogénnej diéty).

 

Diéta PROTISSIMO® významne znižuje prísun sacharidov.
Znížený prísun sacharidov vedie k automatickému zníženiu hladiny inzulínu, ktorý má v organizme dvojaký účinok: Hypoglykemický (znižuje množstvo glukózy v krvi) a antilipolytický  (čím vyššia je hladina inzulínu v krvi, tým je menšia ochota organizmu uvoľňovať rezervné tukové tkanivo ako zdroj energie). Zníženie hladiny inzulínu cestou zníženého prísunu sacharidov v potrave, tak vedie v konečnom dôsledku k aktivácii odbúravaniu rezervného tukového tkaniva organizmu a ochrane jeho bielkovinových rezerv (svalové tkanivo). Pri tejto diéte teda dochádza k minimálnemu úbytku svalového tkaniva a redukcia hmotnosti sa uskutočňuje predovšetkým na úkor tukového tkaniva. 


Proteínová diéta PROTISSIMO® nie je  bez sacharidová.
Prípravky PROTISSIMO®, spolu s povolenými druhmi zeleni.ny, obsahujú dostatočné množstvo sacharidov (cca 50 g za deň) nevyhnutných pre normálne fungovanie organizmu (najmä centrálnej nervovej sústavy).  Táto diéta teda nie je bez sacharidová. Naopak sa blíži k diéte bez tukovej.


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd